El bon professor

Coneix la matèria, planifica les seves classes, permet les preguntes dels alumnes i respecta les opinions d’aquests.

Confia en la seva capacitat per fer la feina correctament.

No te por a ignorar alguna cosa, perquè sempre estarà disposat a investigar-ho. I sobretot i molt important, estima la seva professió i pensa sempre en superar-se.

Qui sóc?

La meva foto
Barcelona, Barcelona, Spain
La creació d'aquest bloc, va enfocat a compartir tot allò, que vagi aprenent i recopilant durant el meu aprenentatge.

dilluns, 12 de novembre del 2012

Softcatalà, Flickr, Commons.wikimedia, Jamendo, Creative.commons

A l'hora de realitzar un treball sempre ens trobem amb la problemàtica de les fotografies: Es pot copiar?, es pot distribuir?, puc utilitzar-la?... Per això en aquesta nova entrada al bloc, facilitaré diferents llocs on podem buscar fotografies, cançons i vídeos, i també accedir a programes gratuïts.


He descobert aquests llocs a la classe de GTIC i m'agradaria compartir-ho amb vosaltres perquè també us sigui d'ajuda.


  • http://www.softcatala.org/ (Entre d'altres, podem trobar programes gratuïts que ens permeten: veure pel·lícules, fer gravacions i editar cançons).

  • http://www.flickr.com/ i http://commons.wikimedia.org/wiki/Portada (Les dues pàgines ens permeten copiar i distribuir fotografies.) 
    • Flickr: Les paraules s'han d'escriure en anglès. Si trobem una fotografia que ens indica que té tots els drets reservats, no la podem copiar, només mirar. Per tant si en volem buscar una per poder copiar-la, hem d'anar a "búsqueda avanzada" i "buscar solo dentro de CC".
    • Commons.wikimedia: Aquesta pàgina passa per filtres de la wikipedia i per tant, és informació segura. Et classifica les fotografies en diferents conceptes. Per exemple si busquem un gos, ho classifica de la següent manera: Raça, color, grandària... Les fotografies que trobem en aquesta pàgina no tenen un component artístic. 

  • http://www.jamendo.com/es/ (Ens permet descarregar-nos i escoltar música lliure.)

  • http://es.creativecommons.org/ (Igual que les anteriors pàgines, ens permet buscar música i fotografies, però la diferència és que aquesta, ens permet crear llicències per poder posar-les al nostre bloc o altres llocs. Per poder crear-ne una, només hem de clicar al botó "Publica con CC", escollir les condicions de la llicència que volem, introduir el codi embed al nostre bloc i per últim, guardar els canvis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada