El bon professor

Coneix la matèria, planifica les seves classes, permet les preguntes dels alumnes i respecta les opinions d’aquests.

Confia en la seva capacitat per fer la feina correctament.

No te por a ignorar alguna cosa, perquè sempre estarà disposat a investigar-ho. I sobretot i molt important, estima la seva professió i pensa sempre en superar-se.

Qui sóc?

La meva foto
Barcelona, Barcelona, Spain
La creació d'aquest bloc, va enfocat a compartir tot allò, que vagi aprenent i recopilant durant el meu aprenentatge.

dimarts, 30 d’octubre del 2012

La importància de l'exercici físic.

És necessari que els nens rebin estímuls suficients, perquè si no els reben poden desenvolupar problemes d'habilitat, problemes d'autoestima, problemes en relacions socials, dislèxia, etc. Dels 0 als 6 anys és el període on s'acaba el procés d'adquirir la lateralitat definida. Si aquesta no està ben definida, pot causar problemes de lateralització contrariada: problemes per aprendre a parlar, escriure, estudiar...


Per aquestes raons és important practicar exercici, si pot ser, diàriament. Hi ha dos components que apareixen a l'hora de realitzar exercici:

Per una banda, la BDNF que és una proteïna que ajuda al creixement i millora les connexions entre les neurones. Si bloqueges la BDNF (no realitzant exercici), impedeixes el correcte desenvolupament de la memòria i també, a nivell intel·lectual.



Per l'altra, trobem les endorfines, que funcionen com a relaxant i redueix l'agressivitat, l'estrès, etc.


A continuació penjaré un vídeo, on explica la importància de practicar exercici sovint.










- Vídeo:

Redes Neurociencia (Deporte para un cerebro más sano) Eduard Punset

dissabte, 27 d’octubre del 2012

Auditori



El passat 26 d'Octubre vaig assistir a l'Auditori de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. El concert que vaig anar a veure era Txaikovski i estava dividit en tres parts.; La Serenata per a cordes en Do major, op. 48 (1880); 1812, Obertura solemne, op.49 (1880); Simfonia núm. 4 en Fa menor, op. 36 (1877 - 1878).


La primera part durava 29 minuts i al principi se'm va fer una mica llarga i pesada, tot i que era molt maco de sentir. Hi havia parts que m'agradaven més que altres, sobretot les més intenses.

La segona part durava 16  minuts i em va agradar molt perquè la música va ser ràpida i intensa. Segons passava el concert s'anaven afegint instruments i la veritat, eren instruments que no m'esperava. Hi havien campanes, un triangle, un tambor, etc.

Durant la pausa vaig aprofitar per fer una fotografia de l'auditori buit, ja que amb els músic i en ple concert no ens deixaven i tampoc era adient.

La tercera part i última,  durava 44 minuts i diria que és la que més em va agradar. Tot i ser la més llarga, se'm va fer la més curta. Hi havia molta varietat de sons, parts que eren més tranquil·les i altres més rapides. 

Mai havia anat a un concert i la veritat que va ser una experiència que m'agradaria repetir. A més a més, el preu d'aquests concerts és realment baix i tothom s'ho pot permetre. Des que vaig gaudir del concert, he convidat a tothom que conec a que realitzi aquesta experiència, ja que crec que és molt enriquidora.




Us deixo l'enllaç de l'OBC perquè pugueu veure tot el que oferten.

divendres, 26 d’octubre del 2012

Revista Educativa - ALOMA -


  • Periodicitat:  Publicació semestral 
  • Estructura de la revista:
      1. Editorial i presentació
      2. Temàtica: Envelliment i salut (Resum + Paraules clau)
      3. Espai obert
      4. Lectura
      5. Recursos documentals
      6. Normes de publicació
      7. Números anteriors 
_________Tenint en compte els diferents punts que tracta la revista, hi ha _________dos punts que són els més importants; -Temàtica - on es recullen _________contribucions entorn a un tema monogràfic, normalment _________sol.licitades per un editor expert, i - Espai Obert - on es publiquen _________articles de recerca originals. Els articles poden estar tant en català, _________castellà o anglès.
  • Seccions fixes: La Temàtica i l'Espai Obert.
  • Públic a qui va dirigit: La revista va dirigida a totes aquelles persones que estan interessades en la reflexió, el pensament i la recerca de les disciplines de Psicologia. Ciències de l'Educació, Logopèdia i Activitat Física i Esport.
  • Línia de la revista: Aloma és considerada una revista científica.
  • Valoració personal: La revista a l'hora de lleguir és una mica pesada, ja que trobem molt text, lletra petita i molta informació. De totes maneres, si que pot ser molt útil per consultar, per ajudar-nos a fer algun treball o ampliar informació a nivell personal.






- Webs consultades:

ALOMA. Revista de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport.

La nostra obra de Land Art

A classe de plàstica vàrem fer grups de treball per realitzar una obra de Land Art. El nostre grup compost per Gema Bautista, Irene Cobacho, Anna Delprat, Ariadna Lamiel i Judit Valls, vàrem decidir fer una composició amb flors, fulles, pinyes, entre d'altres, perquè el resultat fos el més natural possible.

A continuació escriuré la síntesi que vàrem fer del significat de la nostra obra i una fotografia del resultat.


EL CICLE DE LA VIDA

Aquesta obra, està inspirada en el cicle de la vida. Cada cercle és una etapa, en la què tota persona tard o d’hora hi acaba arribant. Els cercles de colors que hem creat, reflecteixen el canvi de les etapes de la vida, que va variant segons l’estat de la persona.


En primer lloc, hem de destacar l’etapa del naixement i de la infància. Durant aquesta etapa, tot és més senzill i fàcil, no hi ha preocupacions. Per això ho representem amb les fulles de color verd fort, ja que és el color de l’esperança amb la combinació de flors, petxines, llavors i fulles noves. Cal destacar la pinya, ja que per nosaltres simbolitza el moment on apareix una nova vida, la manca d’experiència i les vivències encara per descobrir. Per això, l’hem posat al centre de la nostra creació.


En segon lloc, descrivim l’etapa de la joventut, on s’exploren i s’experimenten moltes sensacions emocionals i sentimentals. Aquí, tot comença a ser una mica confús, perquè és en aquesta etapa, quan et comences a conèixer i gràcies a les experiències que et va donant la vida, et vas formant com a persona. L’hem representat amb fulles grogues, flors de diferents colors, fruits variats i fulles petites amb matisos marrons i verds, per expressar l’alegria i al mateix temps, la confusió a l’hora d’experimentar.

Per finalitzar, volem reflectir la maduresa de la persona, la confiança en ella mateixa i el creixement personal, entre d’altres. En aquesta etapa, ja es suposa que has experimentat amb tot el que has volgut. Per aquesta raó, hem fet ús de fulles més grans i fosques per poder crear la sensació de saviesa, maduració i confiança. I per tancar el cicle, hem afegit les pedres que per la seva textura rugosa, forta i freda, simbolitzen el fi del cicle de la vida.




dimecres, 24 d’octubre del 2012

Presentació Prezi

L'últim tema del que he parlat al bloc és el Prezi per això, he realitzat una petita presentació on explico:

  • ¿Què és?
  • ¿Què ens permet fer?
  • Diferències amb el Power Point
  • Com fer un Prezi
  • Menú
  • Inconvenients/crítiques
Encara no tinc molta idea de com treballar amb aquesta aplicació, ja que per mi és nou. Però, a poc a poc amb pràctica, aniré pujant més Prezis.





dimarts, 23 d’octubre del 2012

Collage


A classe de plàstica hem treballat amb fang i farina amb pintura i hem realitzat un collage en grups de 4 persones. Haviem de recrear alguna cosa que per nosaltres fos important i el resultat va ser el següent.







                             

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Prezi


El Prezi és una aplicació per crear presentacions amb moviment, on podem incloure idees molt originals i creatives (textos, imatges, vídeos i/o enllaços, entre d'altres.) Podem guiar la presentació d’una manera més dinàmica gràcies als efectes de zoom. Aquesta aplicació la podem utilitzar no només a nivell laboral sinó també, a nivell educatiu com per exemple: fer presentacions amb continguts i apunts de classes; presentacions de treballs; presentacions de llibres de lectura; presentacions d’imatges; processos de treballs d’investigació; etc.

Per poder crear un Prezi, hem de registrar-nos a la seva pàgina (http://prezi.com) i automàticament, apareixerà una pantalla on haureu de posar-hi un títol, la descripció de la presentació que voleu crear i escollir una plantilla que pot ser blanca o predisenyada per iniciar la vostra feina. A partir d’aquí, la vostra imaginació és la principal eina de treball.

Per últim, un aspecte ha tenir en compte són les crítiques que ha rebut aquesta aplicació. Només en comentaré una que crec que és la més important a tenir en compte atès que, ens pot perjudicar a l'hora de fer una presentació. Hi ha usuaris que han criticat "el zoom" del Prezi, queixant-se que provoquen nàusees per la excessiva estimulació visual. 








- Webs consultades:

http://es.wikipedia.org/wiki/Prezi

http://www.educacontic.es/blog/prezi-presentaciones-en-movimiento

http://prezi.com/

http://andreatorresonline.com/como-utilizar-prezi-espanol/


- Fotografia extreta:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prezi.jpg

divendres, 19 d’octubre del 2012

Cita:

<<La otra enfermedad contagiosa es someter a los niños y niñas pequeños, a métodos de estimulación precoz a través de los conocidos "bits de inteligencia".>> << Esta visión sólo instrumental de la infancia, trata de amaestrar o adiestrar a las criaturas que quedan reducidas a animales de circo. Los niños y niñas, de esta manera, pueden perder su iniciativa y su cultura en la forma original de ver el mundo.>>





- Documents consultats:

EXPERIENCIAS. Alfredo Hoyuelos Planillo. Ir y descender a y desde Reggio Emilia.

dijous, 18 d’octubre del 2012

Descripció i interpretació d'una imatge


En aquesta imatge, es pot visualitzar un paisatge que transmet tranquil·litat, serenitat i molta pau. Els colors dels arbres, es reflecteixen a l’aigua del llac i les formes d’aquests queden difuminades per el petit moviment de l’aigua. Per el color de les fulles, podem deduir, que aquest paisatge ha sigut fotografiat a l’època de la tardor, ja que hi ha colors variats com el marró, el verd, el groc i el vermell.

Aquests colors que hi trobem a la fotografia, dónen vida al paisatge. Aquesta varietat de tonalitats, transmeten diferents emocions: les fulles vermelles  transmeten força; els colors verds aporten una sensació de joventut; els colors grocs inspiren calidesa i els marrons, transmeten un toc de maduresa. És imprescindible no oblidar-nos de l’aigua, que juga un paper molt important, ja que no només reflexa els colors d’aquests, sinó que també aporta un color blau intens, que segurament sigui el mateix reflex del cel.

Com acabo de comentar, gràcies a l’aigua queda reflectit el cel i d’aquesta manera podem observar,  que no hi ha núvols que enfosqueixin aquest bonic paisatge.

Per concloure, les figures que hi trobem, si les trobéssim per separat no farien aquesta composició tan especial. La barreja dels colors i de les formes, fa que la fotografia tingui molt més valor visual.


diumenge, 14 d’octubre del 2012

Les Wikis

El primer Wiki anomenat, “WikiWikiWikiWeb”, va ser creat per Ward Cunningham al 1995 i ho va descriure com << la base de dades en línia més simple que probablement pot funcionar.>> 

Un Wiki és un lloc col·laboratiu on els usuaris poden editar, modificar, crear enllaços, esborrar... i tot queda registrat al moment. 


Les Wikis tenen un historial on queden registrades totes les modificacions que es realitzen i d’aquesta manera, podem recuperar versions antigues, informació eliminada, desfer edicions vandàliques, etc. Si les edicions vandàliques augmenten i es perd el control de la pàgina, podem impedir-ho protegint-la de tal manera que només, alguns usuaris puguin fer ús d’ella.

Actualment la wiki més coneguda és la Viquipèdia; és una enciclopèdia que tothom pot consultar per Internet.







- Webs consultades:


http://ca.wikipedia.org/wiki/Wiki

http://www.maestrosdelweb.com/editorial/queeswiki/



dimecres, 10 d’octubre del 2012

Land Art

El Land art és una corrent artística, sorgida a finals dels anys seixanta, que té com a finalitat traslladar el treball que l’artista vol crear als espais naturals. Els artistes utilitzen l’espai natural com un suport de l’obra.
Els artistes, realitzen una sèrie de manipulacions i transformacions sobre el paisatge que fan que l’obra final, tingui unes característiques concretes. La presentació d’aquestes obres es fa a través, d’una documentació de fotografies, vídeos o textos.
Els autors més destacats que podem trobar actualment són;
Michael Heizer, Richard Long, Hamish Fulton, Dennis Oppenheim o Walter de Maria, entre d’altres.


 Paolo Redwings
                                                                                   















                                                   Angy Goldsworthy





- Webs consultades:

diumenge, 7 d’octubre del 2012

Les qualitats del so


La classe passada a música, varem treballar les qualitats del so amb les seves característiques.
En el següent quadre, observem els elements interns de la música (ritme, melodia, harmonia, dinàmica i instrumentació) que sorgeixen de les qualitats del so (durada, altura, intensitat i timbre).
 



Qualitat

Definició

Tipus de sons

Elements interns de la música

Durada

Depèn del temps que roman el so a la nostra orella.

So llarg

So curt

Ritme: és l’ordenació en el temps de diferents durades a partir d’una pulsació interna.

Altura

Depèn del  nombre de vibracions per segon. (Freqüència).

So agut

So greu

Melodia: Seguit de notes de diferents altures que formen una frase musical. (Harmonia).

Intensitat

Depèn de l’amplitud de l’ona.

So fort

So fluix

Dinàmica: és aquell element que defineix els canvis d’intensitat que es produeixen en una peça.

Timbre

Depèn del material que vibra.

So produït per cada instrument

Instrumentació: art de combinar diferents instruments. (la veu humana també es un instrument).

Dossier consultat:
ABRAM, M.L, PRATS, G. (2012-2013). Llenguatge musical. Música, expressió plàstica i corporal.

divendres, 5 d’octubre del 2012

El Llenguatge i les llengües

A l’última classe de COED, vam treballar el llenguatge i les llengües, a partir d’un text proporcionat pel professor de la matèria, de l’autor TUSON, J. (1984). A continuació escriuré de manera esquemàtica, un petit resum de la informació que vaig recopilar, a través d’aquest text i dels apunts que vaig recollir a classe.

El llenguatge i les llengües.

1.      Definició de senyals
Les senyals, adquireixen sentit quan són utilitzades entre un emissor i un receptor, i estan destinades a la transmissió d’informació. Aquest sistema de senyals peculiarment organitzats, formen la llengua.

2.      La llengua (o llenguatge humà)

El llenguatge és el suport de la memòria i és un mitjà d’expressió i de comunicació. Com he comentat abans, està constituït per senyals i combinacions organitzades. Sense aquesta dimensió comunicativa (de senyals i emissions lingüístiques), seria impossible l’existència del llenguatge. Precisament aquest, es el que fa possible que nosaltres creem discursos abstractes i això, es el que ens fa ser éssers humans.

Lo important es comunicar, més que la forma en la que ho fem és a dir, el llenguatge no depèn de la llengua, aquesta només dóna suport al que volem transmetre.

És important saber que el sistema lingüístic, no es el mateix en persones que parlen diferents idiomes és a dir, que no només es una eina per pensar sinó, que dóna forma al pensament.

El llenguatge està constituït per diferents funcions i són les següents:


* Aprehensió del món
* Identitat humana
* Pensament abstracte
* Construcció del coneixement
* Procés de pensament
* Entesa i acords
* Memòria lingüística
* Generació de benestar emocional

Per últim, el llenguatge no només ens permet comunicar-nos amb l’esquema usual (emissor/receptor) sinó que també, ens permet l’autoexpressió, què és un diàleg amb nosaltres mateixos, que ens permet reflexionar sobre la nostra pròpia experiència.




- Webs consultades:

- Articles consultats:
TUSON, J. (1984). Lingüística. Barcelona: Barcanova (p. 45-50)


- Fotografia extreta:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pe%C3%B1a_Escrita_Fuencaliente_(Ciudad_Real).jpg

dimarts, 2 d’octubre del 2012

Treballem amb Google Drive


Les últimes classes de GTIC, hem estat coneixent el Google Drive. El Google Drive, és una aplicació que ens proporciona un lloc on poder emmagatzemar, diferents documents que treballem amb companys de classe o altres persones.

Aquesta aplicació, ens permet crear textos, formularis, presentacions de Power Point, fulls de càlcul i dibuixos. Per aprendre a utilitzar-la, que millor manera que posar-la en pràctica. Per això, hem realitzat el següent treball.

1.      Crear un document compartit (amb els components del grup de treball) i escollir un tema que vulguem explicar.

2.      Amb la informació recollida, haurem de crear una presentació de Power Point.

3.      Per últim, cadascun dels components haurà de crear un formulari, sobre el tema escollit i les companyes haurem de contestar-lo.

Presentació Power Point



Formulari




Espero que os animeu a utilitzar el Google Drive!!